Președintele PNL Neamț George Lazăr: Lansăm proiectul „La Plăieși”, care va pune Neamțul pe harta turismului cultural din Europa

Eduard Turcu

George Lazăr, Președintele PNL Neamț, a transmis că va fi lansat proiectul „La Plăieși”, o inițiativă care ar urma să pună Neamțul pe harta turismului cultural din Europa.

Goerge Lazăr: „Lansăm proiectul „La Plăieși”, care va pune Neamțul pe harta turismului cultural din Europa. „La Plăieși” este un proiect inovator, unic în Europa, menit să deschidă ușile lumii miedevale moldovenești, printr-un parc tematic de cercetare și aventură, care va simula, cu autenticitate, viața medievală, cu toate aspectele sale caracteristice. Inițiativa vine din partea primarului comunei Timișești, domnul Vasile Mărculeț și a domnului profesor universitar, Constantin Dram, alături de care îmi doresc să valorificăm o zonă cu foarte mult potențial a județului nostru”.

„Am început deja demersurile legale și administrative pentru a obține terenurile necesare, dar și pentru a identifica surse de finanțare pentru acest proiect de anvergură. Împreună cu domnul primar Mărculeț și cu domnul prof. Univ. Dram, am avut o întâlnire la Guvernul României, cu șeful cancelariei prim-ministrului, domnul Mircea Abrudean, căruia îi mulțumim pentru interesul și deschiderea pe care le-a arătat față de această inițiativă. Ulterior, am purtat o discuție asupra acestui proiect cu ministrul Antreprenoriatului și Turismului, domnul Daniel Cadariu, precum și cu reprezentanții ministerului. De asemenea, deschis în fața acestei propuneri s-a arătat și președintele Comisiei pentru Antreprenoriat și Turism, domnul senator Eugen Țapu-Nazare, cu care am dezbătut detaliile tehnice ale proiectului, la Senat”, a precizat liberalul.

 

„Suntem, din punct de vedere turistic, binecuvântați cu resurse naturale, precum și istorice cu adevărat deosebite. Zona Neamțului oferă un orizont natural cu peisaje montane spectaculoase. Axa care pornește de la Piatra-Neamț-oraș turistic, continuă cu lacul de acumulare și barajul Bicaz, masivul Ceahlău și zona muntoasă până la Borca cu zone destinate sporturilor de iarnă, iar mai apoi cu cea mai impresionantă salbă de lăcașuri de cult, mânăstirile Moldovei, care păstreză spiritualitatea a decenii de creștinism și tradiție, cu semeața Cetate a Neamțului, ținutul poveștilor lui Creangă cu Ozana cea frumos curgătoare, iată un potențial turistic care trebuie intens promovat și care merită să devină atât un refugiu pentru cei însetați de frumos, cât și o sursă îndestulătoare de cunoaștere, divertisment și conexiune cu trecutul”, a transmis George Lazăr, Președinte PNL Neamț.

sursă: Departamentul de Comunicare PNL Neamț

Distribuie articolul