Președintele PNL Nicolae Ciucă a vorbit despre potențialul imens al României la dezbaterea ”The Highway to Success” din cadrul ”Bucharest Leaders’ Summit”

Ciprian S.
Președintele PNL Nicolae Ciucă a vorbit despre potențialul imens al României la dezbaterea ”The Highway to Success” din cadrul ”Bucharest Leaders’ Summit”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a vorbit despre potențialul imens al României la dezbaterea ”The Highway to Success” din cadrul ”Bucharest Leaders’ Summit”.

”Sunt multe domenii în care înregistrăm un deficit de balanță comercială, deși există spațiu de creștere și, în trecut, am avut performanțe notabile. Agricultura, domeniul farmaceutic, petrochimia, fabricarea celulozei, produsele electronice sunt zone economice în care importăm extrem de mult, în unele cazuri chiar 95% din necesar. Creșterea producției interne ar reprezenta un câștig imens nu doar pentru România, dar și pentru piețele internaționale.

Am subliniat că reziliența unei țări nu stă doar în posibilitatea de a face față amenințărilor de securitate, dar și în capacitatea economiei sale de a depăși șocuri externe și de a-și păstra competitivitatea. Pentru a reuși în acest dificil context internațional, este nevoie să fim uniți și să acționăm solidar.

De aceea, cel mai important pas în construirea rezilienței României este reducerea disparităților economice dintre regiuni. Iar soluția există deja: multiplicarea modelelor unor administrații locale care au transformat comunitatea într-o poveste de succes.”, a declarat liberalul Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul