Președintele PNL Nicolae Ciucă: Partidul Național Liberal a devenit membru al Uniunii Democrate Internaționale (IDU)

Partidul Național Liberal (PNL) a devenit membru oficial al Uniunii Democrate Internaționale (IDU), marcând un pas important în recunoașterea internațională a partidului.

Ciprian S.
Nicolae Ciucă
  • IDU, recunoscută ca cea mai mare alianță de centru-dreapta din lume, include peste 80 de partide membre din 60 de țări, consolidându-și astfel poziția ca platformă majoră pentru promovarea valorilor politice de centru-dreapta.

Decizia de aderare a fost luată în cadrul reuniuni executive a Uniunii Democrate Internaționale (International Democracy Union – IDU) la Washington.

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a subliniat importanța acestui eveniment, declarând că partidul împărtășește valorile de centru-dreapta ale IDU, precum libertatea politică și individuală, egalitatea de șanse, susținerea mediului privat și respectarea statului de drept.

Liberalul Nicolae Ciucă a accentuat angajamentul PNL de a colabora cu alte partide membre IDU pentru a promova aceste valori în România și în întreaga regiune.

Deputatul european Siegfried Mureșan, care a reprezentat PNL la reuniunea IDU, a subliniat că aderarea la IDU confirmă statutul PNL ca singurul partid de centru-dreapta din România recunoscut la nivel internațional.

Liberalul Siegfried Mureșan a menționat că această afiliere va crește influența internațională a PNL și va deschide noi oportunități de colaborare cu partide similare din Europa și din lume.

IDU include partide de centru-dreapta de prestigiu, cum ar fi Uniunea Creștin-Democrată din Germania, Partidul Popular din Spania și Partidul Popular European. De asemenea, partide importante din afara Europei, cum ar fi Partidul Republican din SUA, Partidul Conservator din Marea Britanie, Partidul Conservator din Canada și Partidul Liberal din Australia, sunt membre ale IDU.

Fondată în 1983, IDU are rădăcini istorice profunde, cu membri fondatori de renume, inclusiv Margaret Thatcher, George Bush Sr., Jacques Chirac și Helmut Kohl.

Sursă: Comunicat de Presă PNL

Distribuie articolul