Președintele PNL, Nicolae Ciucă a primit vizita lui Andre Baumann din Baden-Württemberg, însoțit de o delegație de parlamentari din țara sa de origine

Media PNL

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a primit vizita lui Andre Baumann, secretar de stat în Ministerul Mediului, Protecției Climatice și Sectorului Energiei din Baden-Württemberg, însoțit de o delegație de parlamentari din țara sa de origine.

‘Am discutat despre îmbunătățirea colaborării dintre instituțiile centrale și locale din cele două țări, impactul diplomației parlamentare asupra agendei publice și despre contextul european de securitate în Europa.

Concret, discuția a vizat îmbunătățirea normelor de protecție a mediului, digitalizarea, inovarea în energie și creșterea ponderii energiei regenerabile în consumul național. Germania are o îndelungată experiență în materie de promovare a energiei verzi, așadar avem ce învăța din exemplul lor. În acest aspect, interesul german pentru România este unul major.

În primăvara acestui an, compania germană AE Solar a anunțat investirea a un miliard de euro în construcția unei fabrici în România, unde se vor produce panouri fotovoltaice care se vor exporta în toată Europa.

Cu această ocazie, am mulțumit parlamentarilor germani pentru sprijinul constant pe care îl acordă României în procesul de aderare la Spațiul Schengen.” a declarat președintele PNL.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul