Președintele PNL Satu Mare Adrian Cozma: Aproape 50 de milioane lei pentru modernizarea drumurilor în trei comune din județ

Președintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, a avut o întâlnire alături de mai mulți primari liberali în comunele din județ. Edilii sunt Monica Sobius, primarul comunei Tarna Mare, Ioan Irime, primarul de la Turț, respectiv Adrian Vasile Toma, edilul comunei Batarci. Cele 3 administrații liberale au atras fonduri în valoare totală de 50 milioane lei pentru modernizarea drumurilor, situându-se pe primele locuri la atragerea de finanțări prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

„Aceste contracte au ca obiect asfaltări de străzi. Este foarte important şi trebuie să promovăm satul românesc. Nu putem să vorbim de satul românesc şi de condiţii bune fără investiţii, de aceea, acest program naţional se face tot mai simţit în judeţul nostru. Mă bucur că primarii PNL sunt fruntaşi la semnarea contractelor, asta înseamnă o bună pregătire a documentaţiilor, înseamnă multă muncă şi seriozitate pentru că nu este puţin lucru, nu este deloc simplu să faci documentaţia pentru un asemenea proiect”, transmite Adrian Cozma.

„Acest program a fost o gură de oxigen pentru comunităţile rurale deoarece finanţări pentru modernizări de străzi pe alte programe sunt foarte dificil de obţinut. Noi, în comuna Tarna Mare, putem să asfaltăm 12 kilometri de străzi. Acum avem finalizat proiectul de canalizare şi toate aceste străzi vor beneficia de infrastructura corespunzătoare care oferă condiţiile de deplasare pietonală şi auto la standarde europene. E un lucru foarte important, aceste proiecte sunt pregătite temeinic, actualmente desfăşurăm procedura de achiziţie”, adaugă Monica Sobius.

De asemenea, fondurile obținute prin ”Anghel Saligny” vor fi folosite și pentru extinderea extinderea rețelelor de apă și canalizare. De altfel, prin alte programe de finanțare se va moderniza sistemul de iluminat public din comuna Turț, dar se va construi și o casă de cultură. Prin PNRR se va moderniza și o grădiniță, școlile din satele aparținătoare, dar și instalarea a 5 stații de încărcare pentru mașini electrice.

În comuna Batarci se vor asfalta 6 străzi prin PNI ”Anghel Saligny”, dar va fi inaugurată și noua sală de sport din comună, urmând realizarea unui cămin cultural în satul Șirlău al comunei.

Sursa: satumareonline.ro / portalsm.ro

Leave a Comment