Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a participat la dezbaterea ”Marea industrie – contributor important la PIB-ul României”

Ciprian S.
Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a participat la dezbaterea ”Marea industrie – contributor important la PIB-ul României”

Nicolae Ciucă, Preşedintele Senatului, a participat la dezbaterea ”Marea industrie – contributor important la PIB-ul României”, organizată de Financial Intelligence, unde a susținut că reindustrializarea țării depinde de asigurarea de către guvern a stabilității economice, a unei fiscalități predictibile și de dialogul cu investitorii.

”Suntem în momentul în care este nevoie de realizarea pe plan intern a materialelor pe care producătorii le cer. Am apreciat că orientarea producției din Marea Neagră exclusiv către încălzire este o direcție greșită, fiind necesară o perspectivă industrială pe termen lung de folosire a gazului românesc.

Dezvoltarea sustenabilă depinde de o resursă umană bine pregătită. De aceea, sistemul educațional trebuie să fie conectat la evoluțiile tehnologice, pentru a oferi specialiști cu înalte calificări, de care este constant nevoie pe piața muncii. Cheia dezvoltării pe termen lung stă în crearea unei ambiții a companiilor românești de a ieși pe piețele externe unde competiția este acerbă, niciun stat nu ajută, iar creația și inovația fac diferența.”, a precizat liberalul Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul