Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a vorbit la cea de-a doua ediție a Romanian Venture Forum despre importanța consolidării capitalului românesc

Ciprian S.
Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a vorbit la cea de-a doua ediție a Romanian Venture Forum despre importanța consolidării capitalului românesc

Nicolae Ciucă, Preşedintele Senatului, a vorbit la cea de-a doua ediție a Romanian Venture Forum despre importanța consolidării capitalului românesc, dar și despre rolul autorităților în dezvoltarea acestor companii.

”Parteneriatul între stat și mediul privat este crucial pentru a transforma ideile inovatoare în afaceri de succes, care să contribuie la creșterea economică necesară pentru a majora sustenabil veniturile populației.

Guvernul pe care l-am condus a pus un accent puternic pe investițiile publice și pe absorbția fondurilor europene, realizând valori record la cele două capitole. Trebuie să continuăm să asigurăm pentru mediul de afaceri câteva aspecte importante: încredere, credibilitate, deschidere la dialog și predictibilitate.

Trebuie să încurajăm tinerii să își deschidă afaceri, dar și să valorificăm contribuția femeilor antreprenor, pentru că, în acest domeniu, fiecare nouă perspectivă oferă dinamism și dezvoltare.

Doar să afirmăm că susținem mediul de afaceri nu este suficient. Trebuie să găsim sursele de finanțare necesare pentru a pune în valoare ideile bune, pentru a reduce birocrația și pentru a implementa noi tehnologii care să contribuie la dezvoltarea capitalului românesc.

Pentru ca România să prospere, neintroducerea de taxe noi trebuie să fie un angajament pe care să ni-l asumăm cu toții în 2024. La fel și continuarea creșterii investițiilor publice și a absorbției fondurilor europene.”, a declarat liberalul Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul