Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă: M-am bucurat să îl primesc la București pe ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi

Ciprian S.
Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă M am bucurat să îl primesc la București pe ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi

Nicolae Ciucă, Preşedintele PNL și al Senatului, s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi.

”Faptul că prima sa vizită externă oficială este în România arată, încă o dată, relațiile excelente pe care le avem și faptul că țara noastră rămâne principalul partener al Republicii Moldova.

Am reiterat susținerea noastră pentru parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv pe linia cooperării parlamentare.

Am reușit împreună, în ultimii doi ani, să obținem decizii istorice privind agenda europeană și am încredere că europarlamentarii români vor continua să fie extrem de vocali în sprijinirea guvernului de la Chișinău în plan european.

În contextul războiului din Ucraina, autoritățile de la Chișinău au gestionat în mod profesionist numeroasele provocări de destabilizare a statului și l-am asigurat pe domnul ministru că securitatea Republicii Moldova rămâne o prioritate pentru România.

Totodată, rămânem angajați să finalizăm proiectele comune importante de energie și transport, care ajută Republica Moldova să se conecteze la Europa.”, a transmis liberalul Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul