Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu omologul său ceh Miloš Vystrčil la Palatul Parlamentului

Ciprian S.
Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu omologul său ceh Miloš Vystrčil la Palatul Parlamentului

Nicolae Ciucă, Preşedintele Senatului, a discutat cu omologul său ceh, Miloš Vystrčil, la Palatul Parlamentului despre relația dintre România și Republica Cehă.

”România și Republica Cehă au o excelentă relație bilaterală, cu perspective de extindere și aprofundare. Am agreat acest deziderat cu omologul meu ceh, Miloš Vystrčil, în discuția pe care am avut-o, astăzi, la Palatul Parlamentului.

Țările noastre își pot juca mai bine rolul pe care îl au în Uniunea Europeană și în Alianța Nord-Atlantică, mai ales dacă ne vom sprijini reciproc. Miloš Vystrčil mi-a reconfirmat sprijinul pe care Praga ni-l acordă în două obiective importante pentru noi: integrarea în Spațiul Schengen și aderarea la OCDE.

L-am însoțit pe înaltul oaspete la Forumul de Afaceri organizat de Ambasada Republicii Cehe și Confederația Patronală ”Concordia”, unde am invitat companiile cehe să investească în România. Ne dorim ca prezența lor în economia românească să crească, dar și ca firmele cu capital românesc să-și extindă afacerile în Republica Cehă.”, a declarat liberalul Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul