Președintele CJ Iași Costel Alexe: Am obținut finanțare pentru reabilitarea clădirii C1 a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie

CJ Iași a obținut finanțare pentru reabilitarea clădirii C1 a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, Secţia a II-a Paşcanu, prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat.

Costel Alexe, Președintele CJ Iași: „Secția funcționează într-o veche clădire, ctitorită de vornicul Cantacuzino-Pașcanu în anii 1850, iar lipsa investițiilor majore a făcut ca astăzi clădirea să se afle într-un stadiu avansat de degradare. Am discutat în repetate rânduri cu managerul Radu Dabija și am promis și la ultima vizită pe care am făcut-o la această secție că vom identifica resurse pentru a consolida clădirea și a îmbunătăți condițiile de spitalizare”.

„Cu aceste fonduri guvernamentale, vom putea parțial să ne atingem obiectivele privind îmbunătățirea serviciilor medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie. În același timp, mergem înainte cu proiectul privind construirea unui nou spital pentru tratarea bolilor respiratorii, pe actuala locație a secției IV Clunet din Bucium a Spitalului de Pneumoftiziologie. Astăzi suntem în etapa de obținere a autorizației de construire”, a spus liberalul.

„Valoarea proiectului de reabilitare a clădirii C1 a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie se ridică la 50.374.817,36 de lei cu TVA, iar durata de implementare este de 36 de luni. Contribuția Consiliului Județean pentru realizarea acestui obiectiv de investiții este de 2.726.279, 46 de lei, inclusiv TVA”, a transmis Președintele CJ Iași.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Leave a Comment