Prim-Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă la Gala „Women in Economy”

Media PNL
Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, la Gala „Women in Economy”, că egalitatea de gen şi drepturile femeilor trebuie să rămână un obiectiv prioritar pe agenda politică naţională şi europeană.

“Societatea românească nu ar fi avut deschiderea pe care o are astăzi către inovare și progres, nu ar fi fost atât de incluzivă și coezivă fără contribuția substanțială a femeilor.

Le-am mulțumit în această seară doamnelor și domnișoarelor antreprenor pentru implicarea susținută în dezvoltarea economiei românești și pentru modul în care au abordat această perioadă dificilă.

Europa a traversat în ultimii ani provocări fără precedent, care întăresc mai mult decât oricând nevoia de unitate, solidaritate și de abordare orizontală a problematicii egalității de șanse.

Cu sprijinul fondurilor europene, numărul femeilor antreprenor a crescut cu peste 100.000 din anul 2014 până în prezent, ceea ce ne confirmă încrederea în acest potențial uriaș și în valorificarea capitalului uman feminin la toate nivelurile și în toate domeniile de activitate”, a menționat prim-ministrul Nicolae-Ion Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Pentru perioada 2021-2027, România și-a propus valorificarea tuturor oportunităților atât prin crearea cadrului strategic național în domeniul egalității de șanse și a combaterii violenței domestice, cât și prin intervențiile dedicate la nivelul programelor finanțate din fonduri europene.

Avem disponibile peste 9 miliarde de euro pentru investiții în activități care favorizează creșterea economică și crearea de locuri de muncă durabile, din care peste 100 de milioane euro sunt țintite direct pentru sprijinul femeilor în sfera antreprenorialului, în domeniul educației sau a incluziunii sociale.

“Ne dorim ca prin aceste intervenții să creștem participarea femeilor pe piața muncii și să le valorificăm potențialul în domenii economice prioritare.

Prezența la București a doamnei comisar european pentru egalitate, Helena Dalli, alături de doamnele cu inițiativă economică din țara noastră, este semnalul sprijinului pe care România îl primește din partea partenerilor europeni pentru politica inclusivă și aplicarea principiilor și valorilor europene în domeniul egalității de șanse.

Le felicit, le mulțumesc și le doresc mult succes în tot ce își propun!”, a mai adăugat Nicolae-Ion Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Puteți vedea video aici.

Distribuie articolul