Prima finanțare ”Anghel Saligny” din județul Mureș obținută de Primăria Iernut

Denisa
Sursă foto: Facebook Ioan Nicoară

Proiectul ”Rețea de canalizare și branșamente în satul Cipău, UAT Iernut, județul Mureș”, în valoare de aproximativ 14 milioane de lei, inclusiv TVA, va fi finanțat prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Contractul de finanțare a fost semnat marți, 15 noiembrie, de către primarul orașului Iernut, Ioan Nicoară, iar proiectul este primul din județul Mureș care este finanțat, oficial, din Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Rețea de canalizare și branșamente în satul Cipău, UAT Iernut, județul Mureș are valoarea de 14.016.844 de lei, inclusiv TVA, din care 207.816 de lei reprezintă cofinanțare de la bugetul local. Potrivit contractului de finanțare aprobat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, viitoarea rețea de canalizare va fi realizată într-un interval de timp de 36 de luni, va avea lungimea de 11.960 de metri și va deservi 1.064 de beneficiari direcți.

“Proiectul are valoarea de 14 milioane de lei. Am depus documentația în urmă cu aproximativ un an. Am depus o documentație la cel mai înalt grad de maturare dacă pot să spun așa, având și autorizația de construire și probabil aceasta a făcut să fie primul proiect din județ semnat cu Ministerul Dezvoltării pe Programul Național <<Anghel Saligny>> Urmează licitația. Având la dispoziție contractul de finanțare putem lansa licitația și din primăvara anului 2023 sperăm să ne apucăm de lucru. Având autorizația de construire e mult mai simplu”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ioan Nicoară

Totodată, edilul șef al orașului Iernut a precizat că așteaptă răspuns și pentru cel de-al doilea proiect depus în vederea finanțării tot prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”

Cel de-al doilea proiect, ”Alimentare cu apă a localității Oarba de Mureș, orașul Iernut, județul Mureș”, este estimat la valoarea de 4.106.407 de lei, inclusiv TVA, din care 147.771 de lei reprezintă cofinanțare de la bugetul local. Conform cererii de finanțare care a fost depusă la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, viitoarea rețea de canalizare va fi realizată într-un interval de timp de 36 de luni, va avea lungimea de 3.428 de metri și va deservi 290 de beneficiari direcți.

”Se pare că încă nu este finalizată procedura de verificare, am mai trimis clarificări și probabil că în cel mai scurt timp vom semna și pentru introducerea apei potabile în Oarba de Mureș. Am optat pentru canalizare și apă deoarece sunt proiecte care satisfac o localitate întreagă, un număr mare de cetățeni, iar la Oarba de Muueș e o situație deosebită. E o localitate mai izolată și oamenii nu au apă de ani buni, nu mai au apă nici în fântâni. De acea am optat pentru aceste proiecte de infrastructură”, a explicat Ioan Nicoară.

Distribuie articolul