Primăria Iași obține finanțare europeană pentru 157 de insule ecologice digitalizate

Reunit în ședință extraordinară în cursul zilei de astăzi, 4 mai,Consiliul Local a aprobat un nou proiect de achiziționare a 157 de insule ecologice digitalizate (ansambluri de containere digitalizate pentru colectarea separată de deșeuri menajere) care va fi trimis la Ministerul Mediului pentru a fi finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C3 – Managementul deșeurilor.

Primăria Municipiului Iași a obținut deja finanțare europeană prin PNRR pentru un alt proiect similar, care vizează 175 de insule ecologice digitalizate, din care 150 supraterane și 25 subterane. Valoarea totală a acestui proiect este de 24.002.240,5 lei, circa 4,86 milioane euro!

„Este o nouă etapă pe care Primăria Municipiului Iași și Salubris SA o parcurg în programul de modernizare a sistemului de colectare separată a deșeurilor, pe care îl susținem pentru a ne alinia practicilor europene și, mai ales, pentru a avea un oraș curat și sănătos! Avem cel mai modern și mai performant operator de salubritate din țară și ne propunem să devenim și un model la nivel național în ceea ce privește colectarea separată și reciclarea!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Insulele ecologice digitalizate sunt compuse din cinci containere individuale cu golire în partea inferioară, cu capacități pentru cele cinci fracții (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton).

Insulele sunt protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, sunt dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, au module GSM pentru transmisia datelor, iar sistemul are o bază de date privind beneficiarii serviciului și interfață de facturare.

sursă: Primăria Municipiului Iași, Facebook

Leave a Comment