Primăria Municipiului Arad Călin Bibarț

Primăria Municipiului Arad a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a unui pod pietonal nou peste râul Mureș

Primăria Municipiului Arad a anunțat realizarea unui pas concret în direcția amenajării noii pasarele peste râul Mureș care să faciliteze accesul spre zona Trei Insule.

Câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a fost desemnat și are la dispoziție 4 luni pentru a finaliza proiectul tehnic și 16 luni pentru execuția lucrărilor, a transmis Primăria Municipiului Arad.

”Municipalitatea arădeană și-a propus realizarea unui pod pietonal nou peste râul Mureș, în vecinătatea celui existent. Lungimea acestuia este estimată la aproximativ 100 m, cu o lățime de 3,50 m. Valoarea totală a investiției depășește 15 milioane de lei.”, a comunicat primăria.

Primarul Călin Bibarț a declarat: “De-a lungul timpului podul de pontoane a dat foarte multe bătăi de cap celor care vin în această zonă. Vestea bună este că am intrat în linie dreaptă cu proiectul care prevede amenajarea unei pasarele, în locul acestui pod de pontoane, asemănătoare cu cea care asigură în prezent accesul spre Ștrandul Neptun.”.

”Lucrările de proiectare și execuție au fost atribuite în urma organizării unei licitații. Firma declarată câștigătoare are la dispoziție 4 luni pentru a finaliza proiectul tehnic, motiv pentru nu veți vedea de mâine lucrându-se aici. În mod normal dacă vremea și vremurile vor fi așa cum ne dorim, în toamnă va începe construcția, iar anul viitor pasarela va putea fi folosită. Mă bucur că vom putea face acest obiectiv, cum mă bucur că în bună parte este finanțat prin Programul Anghel Saligny și nu folosim foarte mulți bani din buget local, ceea ce face ca această investiție să fie și mai atractivă din punctul de vedere al administrației, dar este mai important că putem să le oferim o alternativă de acces civilizată celor care vin la Trei Insule.”, a precizat primarul Călin Bibarț.

Sursă: Facebook Primăria Municipiului Arad

Leave a Comment