Primăria Municipiului Bistrița reamenajează parcul dendrologic

Denisa
Sursă foto: Facebook Ioan Turc
Sursă foto: Facebook Ioan Turc

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, dă startul proiectului de reamenajare a parcului dendrologic din Municipiul Bistrița.

“Asemenea multor bistrițeni, apreciez valoarea Parcului dendrologic al Colegiului Național <<Liviu Rebreanu>>. Cu atât mai mult, îi asigur pe toți concitadinii că acest spațiu va fi amenajat cu maximă responsabilitate din toate punctele de vedere.

Proiectul care vizează amenajarea parcului, realizat în anul 2017, are la bază un studiu dendrologic efectuat de specialiști din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Chiar dacă proiectul a obținut toate avizele necesare, apreciez că el trebuie revizuit astfel încât toată vegetația viabilă să fie pusă în valoare.

De asemenea, lucrările de amenajare urmează să fie realizate prin mijloace și soluții tehnice de natură să protejeze vegetația.

După finalizarea reevaluărilor, voi prezenta public soluția propusă și voi avea discuții inclusiv cu activiștii de mediu.

Proiectul de reamenajare a parcului dendrologic asumat de Primăria municipiului Bistrița va reda Colegiului Național „Liviu Rebreanu” un spațiu intrat în conștiința publică, care se leagă de numele unui eminent dascăl – profesorul Livius Gubesch.

Vom avea o oază de relaxare pentru elevi și profesori, ce va servi totodată și procesului educațional” a declarat primarul liberal, Ioan Turc, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul