Primăria municipiului Constanța continuă lucrările de modernizare și reabilitare a unităților de învățământ aflate în administrarea municipalității

Badila Antonia

Unul dintre liceele de prestigiu din orașul Constanța este liceul Ovidius. Clădirea liceului a intrat inițial într-un proces de reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice. La prima vizită efectuată pe șantier primarul Vergil Chițac a constatat că și sala de sport avea nevoie de reabilitare.

,, Au fost alocate de urgență fondurile necesare pentru ca suprafața de joc să poată fi adusă la standardele de utilizare. Uzura era era foarte avansată, iar elevii nu aveau unde să-și desfășoare orele de sport.

Lucrările au fost finalizate, iar recepția acestora s-a realizat cu obținerea tuturor avizelor de specialitate necesare pentru darea în folosință și în siguranță a obiectivului.

Sursa: Primăria Constanța

Proiectul realizat cuprinde sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice. De asemenea au fost implementate sisteme și  echipamente de avertizare și stingerea incendiului necesare autorizației de funcționare.

Tot din bugetul local s-a achizitionat mobilier scolar și echipamente pentru sala de sport. A fost reamenajat terenul din curtea interioara a instituției. Nu a fost neglijata nici partea peisagistică cu spațiu verde.

Valoarea totală a investitiei este de 10.350.870,72 lei cu TVA (85% fonduri europene, 13% buget de stat, 2% buget local)”, a declarat primăria Constanța.

Distribuie articolul