Primăria municipiului Constanța derulează o acțiune pentru îmbunătățirea condițiilor de trai a câinilor găzduiți în adăpostul public

Badila Antonia

Primăria municipiului Constanța, Animal Society, alături de Four Paws și echipe de voluntari, derulează o acțiune amplă în Adăpostul public de animale abandonate, ce are ca scop îmbunătățirea condițiilor pentru câinii găzduiți de municipalitate. De asemenea, municipalitatea va deschide un nou centru de adopții pentru căței, o premieră pentru oraș.


,,Continuăm demersurile pentru îmbunătățirea calității vieții și găsirea unor familii adoptive pentru câinii comunitari găzduiți de municipalitate. În curând, adopția unui cățel va fi mai ușoară. La fostul sediu al Administrației Piețelor de pe strada Răscoalei nr.1907 s-a amenajat un nou centru de adopții pentru câini care va funcționa cu sprijinul partenerilor instituționali, cărora le multumim pe această cale.

Amenajarea spațiului a fost posibilă și cu sprijinul elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Național de Arte <Regina Maria> din Constanța și al reprezentanților Uniunii Armenilor din România. Aici, constănțenii vor găsi, într-un spatiu prietenos, căței simpatici, jucăuși, frumoși, curioși și disponibili pentru adopție gratuită.Toți câinii care vor fi prezentați sunt sănătoși, microcipați, deparazitați intern și extern, vaccinați, sterilizați și înregistrați în RECS.

Prin decizia de a adopta, acordati o nouă șansă, salvați o viață și asigurați locul în adăpost pentru un alt animal abandonat care are nevoie de găzduire și îngrijire de specialitate,” a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Sursa: Primăria Constanța

,,Ne-am angajat să gestionăm uman problema animalelor de rasă comună din orașul Constanța. Pe lângă campaniile de sterilizare în masă pe care le oferim gratuit, urmărim să reducem numărul câinilor abandonați și să creștem numărul adopțiilor. Deși adăpostul reprezintă doar o soluție temporară, ne dorim condiții cât mai bune pentru animalele ce sunt găzduite aici și ne dorim ca adăpostul public să se bucure de mai multe vizite, care să se concretizeze în adopții reușite.

Vom derula mai multe acțiuni și programe pentru a îndeplini aceste obiective. Pe lângă intervenția în adăpost, alături de Primăria Municipiului Constanța, contribuim la funcționarea unui nou centru de adopții deschis de administrație într-o locație care să fie ușor accesibilă constănțenilor interesați să adopte un câine – un centru în care să poată primi toate informațiile de care au nevoie, consiliere în alegerea animalului cel mai potrivit și unde vor putea să cunoască și să interacționeze cu câinii disponibili pentru adopție.

Sperăm că aceste inițiative vor avea rezultatele pe care le urmărim și îi îndrumăm pe constănțeni spre adopția unui câine din adăpost, în detrimentul cumpărării – adăposturile sunt pline de câini minunați, mici mari, juniori, seniori, de rasă sau nu, câini care au toate calitățile necesare pentru a fi animale de companie perfecte.” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

Distribuie articolul