Primăria Municipiului Iași pregătește inaugurarea unui parc de joacă pentru copiii cu dizabilități și a unei zone de relaxare pentru adulții cu dizabilități

Primăria Municipiului Iași pregătește inaugurarea unui parc de joacă pentru copiii cu dizabilități și a unei zone de relaxare pentru adulții cu dizabilități.

Noul spațiu are o suprafață de 1.200 de metri pătrați și a fost amenajat în Parcul Expoziției, în zona străzii General Toma Dumitrescu, spre Stadionul „Emil Alexandrescu”.

Spațiile de joacă conțin ansambluri (complexe de joacă cu tobogane), precum și echipamente de sine stătătoare (leagăne, balansoare, cățărători, trambuline, groapă cu nisip, echipamente de fitness, alte echipamente specifice).

Zona de relaxare pentru adulții cu dizabilități cuprinde echipamente specifice. Toată suprafața spațiului de joacă este realizată din covor turnat din cauciuc. Covorul sintetic are tematică specifică și este personalizat pentru fiecare zonă.

Există două tipuri de echipamente de joacă: pentru copiii între 3 și 7 ani, respectiv pentru copiii între 7 și 14 ani. Fiecare amplasament este dotat și cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi).

Valoarea investiției este de circa 2 milioane de lei.

sursă: Primăria Municipiului Iași

Leave a Comment