Primăria municipiului Iași va implementa în mijloacele de transport în comun un ghid turistic audio prin intermediul căruia vor fi difuzate informații de interes pentru călători

Eduard Turcu

Primăria municipiului Iași va implementa în mijloacele de transport în comun un ghid turistic audio prin intermediul căruia vor fi difuzate informații de interes pentru călători.

„Alături de Compania de Transport Public Iași vom implementa în mijloacele de transport în comun un ghid turistic audio prin intermediul căruia vor fi difuzate informații de interes pentru călători, fie că este vorba de ieșeni, fie de oaspeți ai orașului nostru”, a spus Mihai Chirica, primarul Iașului.

Acesta a subliniat că „în momentul în care mijlocul de transport se află într-o zonă reprezentativă pentru istoria, cultura sau arhitectura Iașului vor fi difuzate informații relevante despre obiectivele din zona respectivă”.

„Într-o primă fază, Compania de Transport Public Iași va aplica acest sistem pe traseul 42 (Copou – Tudor Vladimirescu – CUG), urmând să îl extindă și pe celelalte rute de autobuz și tramvai. Astfel, când autobuzul de pe traseul 42 se va afla în zona Copou, de exemplu, vor fi difuzate informații despre Parcul Expoziției, Grădina Botanică, Grădina Copou, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” etc”, a explicat edilul.

„Sistemul va fi aplicat în toate mijloacele de transport ale căror dotări tehnice permit acest lucru”, a declarat Mihai Chirica.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Distribuie articolul