Primăria municipiului Piatra Neamț a finalizat două investiții foarte importante pe muntele Cozla – punctul Belvedere și acum drumul de acces

Eduard Turcu

Primăria municipiului Piatra Neamț a finalizat două investiții foarte importante pe muntele Cozla, punctul Belvedere și acum drumul de acces.

„Ambele cu impact la fel de mare și pentru noi, localnicii, și pentru turiști, dar din păcate ignorate de administrațiile din trecut. Cele două proiecte sunt doar începutul strategiei de a pune în valoare Cozla, unul dintre principalele obiective turistice din Piatra-Neamț, o strategie care continuă cu traseele tematice care se amenajează pe vârf, cu locuri de joacă și labirint, traseele de bicicletă și cele turistice, dar și Grădina Publică „Nicu Albu”, punctul de plecare pentru o drumeție în Parcul Cozla”, a spus Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț.

Potrivit liberalului, proiectul de modernizare a drumului de pe Cozla a avut ca obiective, printre altele, reducerea eroziunii în adâncime a solurilor și a transportului de aluviuni și reducerea riscului la inundații a zonelor locuite din aval de drum.

„Pentru sectorul km 0+000 (punct Belvedere) – 0+417 a fost aleasă soluția unei suprastructuri din mixturi asfaltice, din mai multe considerente. Așa cum se poate vedea și acum pe tronsonul Colibele Haiducilor – Belvedere, reabilitat în perioada 2015-2016, piatra cubică s-a uzat, a devenit lucioasă și nu mai are aderență. Expertul tehnic a constatat această stare, dar și faptul că în zonă este o declivitate mare (pantă abruptă), iar perioadele de îngheț-dezgheț duc mai repede la deteriorarea materialului, fapt care a dus la soluția înlocuirii cu strat de asfalt pe această porțiune care este deschisă circulației rutiere. Piatra cubică există în continuare pe sectorul km 0+417 – 0+890”, a transmis Andrei Carabelea, edilul municipiului Piatra Neamț.

sursă: Andrei Carabelea, Facebook

Distribuie articolul