Primăria municipiului Roman a început lucrările de reabilitare a Școlii de Artă „Sergiu Celibidache”

Primăria municipiului Roman a început lucrările de reabilitare a Școlii de Artă „Sergiu Celibidache”.

Leonard Achiriloaei, primarul municipiului Roman: „Au început lucrările de reabilitare a Școlii de Artă „Sergiu Celibidache”! Fosta Școală Gimnazială nr. 7, așa cum este cunoscută de mulți romașcani, a intrat în reabilitare. Așa cum am promis, corpul B și sala de sport sunt modernizate, iar baza materială urmează să fie actualizată prin achiziția de echipamente și instrumente muzicale specifice profilului vocațional de activitate”.

„Unitatea de învățământ va beneficia de o reabilitare energetică ce va reduce factura de energie electrică și gaz, în timp ce va îmbunătăți confortul și siguranța elevilor și a cadrelor didactice. Printre lucrările planificate se numără izolarea termică a pereților și a acoperișului, înlocuirea ferestrelor și ușilor vechi cu altele mai eficiente, instalarea unui sistem de încălzire centralizat și îmbunătățirea sistemului de iluminat cu LED-uri”, a spus liberalul.

„Proiectul de reabilitare este finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Regional (POR) și are o valoare totală de aproximativ 7 milioane de lei. Această investiție este încă un exemplu concret al angajamentului luat, acela de a crea un sistem educațional modern în municipiul nostru”, a transmis edilul.

sursă: Leonard Achiriloaei, Facebook

Leave a Comment