Primăria Râșnov a depus patru proiecte finanțate prin fonduri europene

Media PNL

Cererile de finanțare, de aproximativ 10 milioane de lei, pentru patru dintre proiectele depuse de primăria Râșnov prin PNRR au fost aprobate.

Unul dintre proiectele pentru care s-a aprobat finanțarea se referă la asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete.

Realizarea proiectului va cuprinde următoarele etape:

  •  Elaborarea documentației tehnice
  • Execuția propriu-zisă a lucrărilor de amenajare a pistelor pentru biciclete, precum și achiziția și montajul accesoriilor de mobilier urban aferent pistelor – rasteluri pentru biciclete, iluminat public, contoare utilizatori, etc.

Lungimea pistelor de biciclete operationale la nivelul orasului Râșnov ( extravilan ) este de 10,85 km. Valoarea aprobată este de 2.383.479,04 lei.

Cel de al doilea proiect care a obținut finanțare se referă la soluțiile inteligente pentru transformarea digitală a serviciului public de parcare. 

Obiectivul principal al investiției este modernizarea și eficientizarea serviciului public de parcare în Orașul Râșnov.

Practic va exista o platformă informatică de gestiune digitală a proceselor și fluxurilor administrative.

Interacțiunea cu cetățenii se va face prin intermediul unor aplicații de tip web și mobil prin care aceștia să poată contracta prin procese digitale utilizarea unui loc de parcare rezidențial.

Va exista posibilitatea plăților smart prin website, aplicație de mobil, operatori privați de tip selfservice, etc.

Valoarea proiectului este de 2.518.945,59 lei, fonduri nerambursabile.

Al treilea proiect aprobat se referă la achiziția de mijloace de transport public – autobuze nepoluante – în zona metropolitană Brașov.

Acest proiect a fost depus împreună cu Agenția Metropolitană Brașov.

Prin accesarea fondurilor din PNRR, pentru localitatea noastră vor fi achiziționate 4 microbuze electrice/nepoluante. 

Valoarea totală aprobată a cererii de finanțare, pentru zona metropolitană este de 86.874.332 lei, iar strict pentru orașul Râșnov, valoarea celor 4 microbuze se ridică la 4.922.700 milioane de lei. 

Cel de al patrulea proiect aprobat spre finanțare, depus împreună cu Agenția Metropolitană Brașov se referă la realizarea planului de amenajare a teritoriului zonei metropolitane Brașov, în care este inclus și Râșnovul. Valoarea totală este de 3.573.171 lei

În paralel, pentru alte două proiecte depuse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, primăria orașului Râșnov a trimis în data de 11.10.2022 clarificări, conform solicitărilor.

Sursa: Comunicat de presă Râșnov

Distribuie articolul