Primăria Sectorului 6 a prezentat lucrările realizate la trotuarul sudic al Parcului Drumul Taberei

Ciprian S.
Primăria Sectorului 6 a prezentat lucrările realizate la trotuarul sudic al Parcului Drumul Taberei

Primăria Sectorului 6 a transmis că lucrările realizate la trotuarul sudic al Parcului Drumul Taberei sunt aproape gata.

”A fost transformat într-o frumoasă promenadă, curată, civilizată, doar a pietonilor. Mămicile pot trece în voie cu cărucioarele, bicicliștii nu mai riscă accidentări din cauza gropilor prin care treceau, copiii și sportivii pot alerga fără teama mașinilor.”, a comunicat Primăria Sectorului 6.

Lucrările au început în septembrie 2023:

  • S-a reabilitat și s-a extins trotuarul, pe o lungime de 880 de metri liniari;
  • S-a realizat sistemul de canalizare pentru ape pluviale;
  • Se vor reabilita spațiile verzi, atât din aliniamentul străzii, cât și cele adiacente locuințelor;
  • S-au plantat și se vor mai planta copaci;
  • Se va monta sistem de irigații automatizate, cu senzori de umiditate;
  • Se vor pune rastele pentru biciclete și mai multe tipuri de bănci;
  • Amenajăm 145 de locuri de parcare.

Primăria Sectorului 6 a precizat că alte lucrări ample sunt în prezent pe Bd. Drumul Taberei, de la Str. Brașov până la Str. Doina Cornea, unde au fost refăcute integral trotuarele, se plantează copaci, gazon, se pun băncuțe.

”Anul trecut, s-a lucrat pe buclă, tot la trotuare și la scuar. Vorbim aici despre o suprafață de 18.231 de metri pătrați și o lungime de 2.220 de metri liniari, unde s-au pus stâlpi, s-au plantat copaci, flori, mobilier urban.

Implementăm conceptul de oraș-parc în tot Sectorul 6. Estimez ca pe la sfârșitul lunii martie să finalizăm Drumul Taberei.

În Militari deja este în implementare și am dat deja în lucru (e în proiectare) Calea Crângași și Prelungirea Ghencea.Tehnologia folosită este ca și cum ai face un parc nou: aducem pământ fertil, tragem irigații, punem iluminat public, mobilier stradal, plantăm #arbori și plante perene autohtone. Și vorbim de hectare nu de amenajări punctuale.

Folosim exclusiv culori întâlnite in natură: verdele plantelor, maroul pământului, griul sau bejul pietrelor.

În primele zile din an, când era cald, deja oamenii umpluseră aceste spatii, deși lucrările nu sunt finalizate. Abia aștept primăvara!”, a declarat primarul liberal Ciprian Ciucu.

Sursă: Facebook Primăria Sectorului 6

Distribuie articolul