Primăria sectorului 6 a semnat cel mai mare contract de finanțare pentru managementul deșeurilor

Media PNL

Un eveniment din București i-a adus la aceeași masă pe ministrul Proiectelor Europene Marcel Boloș din Guvernul Ciucă, primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu, lider al PNL București, și pe primarul general Nicușor Dan. Cei trei au semnat contractul de finanţare pentru managementul integrat al deșeurilor în Sectorul 6 al Capitalei, un proiect ce presupune amplasarea a 886 de puncte de colectare selectivă în acest sector al Capitalei.

“Am semnat acum, la Sediul Primăriei Sectorului 6, împreună cu domnul ministru Marcel Boloș si cu domnul Primar General Nicușor Dan cel mai mare contract de finanțare nerambursabilă din istoria Sectorului 6.

Pentru un proiect de 130.200.000 de lei pentru 886 de puncte de colectare selectivă pe patru fracții.

Inesteticele și insalubrele ghene de gunoi de la colț de bloc vor deveni istorie în Sectorul 6. Primarul Ciprian Ciucu a semnat azi contractul de finanțare pentru cel mai mare proiect de mediu și de management integrat al deșeurilor din București.

Conform acestuia, primim 86 de milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, pentru construcția a 886 de puncte de colectare separată, distribuite uniform în tot Sectorul 6. La acestea se vor adăuga încă 265 de puncte, pe care le va contracta Ministerul Mediului.”, a declarat Cipiran Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Cele 886 de ghene moderne sunt în proximitatea tuturor blocurilor din Sectorul 6. Fiecare punct are 4 pubele: pentru plastic/metal, pentru hârtie/carton, pentru deșeurile bio (frunze, plante, resturi de legume și fructe) și pentru deșeuri reziduale. Sunt ușor de folosit, igienice și estetice. 143 sunt supraterane și 743 sunt subterane, îngropate, ceea ce înseamnă că sub cele 4 coșuri de inserție există 4 containere mari, amplasate într-o cuvă de beton.

Firma de salubritate are acces automatizat la deșeuri, grație unui sistem modern de ridicare a capacului. Sticla va fi colectată în alte 12 centre zonale separate, având în vedere că este compusă în principal din sticlă de ambalaj, care își va reduce mult cantitatea, în cursul anului viitor, odată cu implementarea sistemului garanție – returnare.

Distribuie articolul