Primăria Sectorului 6: Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate privind regenerarea a 16,6 hectare în Parcul Lacul Morii

Ciprian S.
Primăria Sectorului 6: Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate privind regenerarea a 16,6 hectare în Parcul Lacul Morii

Primăria Sectorului 6 a anunțat că studiul de fezabilitate privind regenerarea a 16,6 hectare în Parcul Lacul Morii a fost aprobat astăzi în Consiliul Local cu unanimitate de voturi.

“Este un proiect foarte așteptat de comunitate, un proiect mult peste așteptări, un proiect pe primul loc la finanțarea pe fondurilor europe, este un proiect realist. Studiul de fezabilitate este gata, echipa de arhitecți peisagiști lucrează deja la Proiectul Tehnic, iar anul acesta lucrarea va fi scoasă la licitație de către ADPDU Sector 6. Se va lucra pe 17 tronsoane, în 3 etape. Fiind vorba despre un proiect complex, Parcul Lacul Morii va fi gata undeva prin vara sau toamna anului 2025.”, a anunțat primarul Ciprian Ciucu.

Primăria Sectorului 6 a transmis despre proiect că:

  • ”Va fi o oază de verdeață combinată cu spații de relaxare și zone de evenimente, dar și comerciale. Pontoane plutitoare, de unde vom putea admira apusul de soare, fauna și flora, prin telescoape, și de unde vom putea urca în vaporașe pentru o plimbare în larg;”
  • ”Se va lucra pe 17 tronsoane, începând cu zona dinspre Şoseaua Virtuţii, unde parcul se va duce până la trotuarul pietonal şi pista de biciclişti, iar vegetaţia va permite separarea şoselei de zona propriu-zisă de parc;”
  • ”În zona cu Parcul Crângaşi, se va face un loc de joacă, care va crea o ancoră între cele două parcuri. Se vor construi alei diagonale, care vor face accesul către baraj, dar şi pontoane plutitoare, care vor lua rolul de zone de mers, pentru a nu aglomera aleile înguste din zonă;”
  • ”În întreg parcul din jurul Lacului Morii, se vor face zone cu spaţii de joacă, locuri pentru mese, terase, grupuri sanitare.”

Sursă: Facebook Primăria Sectorului 6

Distribuie articolul