Primăria Tulcea a demarat execuția pentru construirea unei parcări de tip „Park & Ride”, prima de acest fel din oraș

Parcarea va fi foarte folositoare în primul rând turiștilor care își stabilesc vacanța în Delta Dunării, având acum ocazia să își lase mașina într-un loc special amenajat, care va include servicii de pază și supraveghere video.

,,Park & Ride sunt parcările cu conexiuni la transportul public, care permit călătorilor care sunt în trafic către centrele orașelor să-și părăsească vehiculele și să se transfere la un autobuz sau la alte mijloace de transport. („parcare și plimbare”)

De asemenea, sunt destinate tuturor cetățenilor care vor să-și parcheze autoturismele în spații sigure, supravegheate, pe perioade mai mari de timp, la un cost mult mai mic decât parcările publice.

Sursa: Facebook, Ștefan Ilie

Parcarea de pe strada Isaccei, compusă din trei tronsoane demarcate de drumurile de acces la societățile comerciale din zonă, va cuprinde 136 de locuri, din care 3 destinate persoanelor cu dizabilități și va avea următoarele dotări: sistem de iluminat, acces cu bariere cu buclă magnetică și cititor de bilete, sistem de taxare automat, supraveghere video (14 camere video).

Valoarea investiției proiectului: 1.372.704,78 Lei, exclusiv T.V.A., iar durata de execuție 6 luni.”, declară primarul municipiului Tulcea Ștefan Ilie.

Leave a Comment