Primăria Tulcea a demarat execuția pentru construirea unei parcări de tip „Park & Ride”, prima de acest fel din oraș

Badila Antonia

Parcarea va fi foarte folositoare în primul rând turiștilor care își stabilesc vacanța în Delta Dunării, având acum ocazia să își lase mașina într-un loc special amenajat, care va include servicii de pază și supraveghere video.

,,Park & Ride sunt parcările cu conexiuni la transportul public, care permit călătorilor care sunt în trafic către centrele orașelor să-și părăsească vehiculele și să se transfere la un autobuz sau la alte mijloace de transport. („parcare și plimbare”)

De asemenea, sunt destinate tuturor cetățenilor care vor să-și parcheze autoturismele în spații sigure, supravegheate, pe perioade mai mari de timp, la un cost mult mai mic decât parcările publice.

Sursa: Facebook, Ștefan Ilie

Parcarea de pe strada Isaccei, compusă din trei tronsoane demarcate de drumurile de acces la societățile comerciale din zonă, va cuprinde 136 de locuri, din care 3 destinate persoanelor cu dizabilități și va avea următoarele dotări: sistem de iluminat, acces cu bariere cu buclă magnetică și cititor de bilete, sistem de taxare automat, supraveghere video (14 camere video).

Valoarea investiției proiectului: 1.372.704,78 Lei, exclusiv T.V.A., iar durata de execuție 6 luni.”, declară primarul municipiului Tulcea Ștefan Ilie.

Distribuie articolul