Primăria Tulcea a semnat contractul de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată”

Badila Antonia

Primarul liberal Ștefan Ilie a semnat contractul de 245 mil. euro pentru extinderea rețelei de apă – canal din județul Tulcea.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, a secretarului de stat, Carmen MORARU, a deputatului, George Șișcu, a reprezentanților orașelor Sulina, Măcin, Babadag, Isaccea, Consiliului Județean Tulcea, operatorului regional SC Aquaserv SA și a Asociației Intercomunitare „Dezvoltarea Durabilă a Serviciilor de Apă și Canalizare din județul Tulcea.

,,Contractul include investiții pentru îmbunătățirea accesului la servicii de alimentare cu apă de calitate și creșterea gradului de acoperire cu servicii de colectare și epurare a apelor uzate, având în vedere că în localitățile urbane există sisteme centralizate de alimentare cu apă și canalizare insuficient dezvoltate, iar în localitățile rurale, cu mici excepții, nu sunt prezente sisteme centralizate de alimentare cu apă și canalizare.

Sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Localitățile din județul Tulcea care vor beneficia de aceste investiții sunt Tulcea, Isaccea, Macin, Chilia, CA Rosetti, Mahmudia, Babadag, Ceatalchioi, Vacareni, Carcaliu, Sulina, Crisan, Maliuc, Pardina, Somova. Atunci când contractul se va finaliza, gradul de conectare și confirmare în aceste unități administrativ teritoriale va fi de 100%” , a declarat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Este foarte important să semnăm cât mai multe contracte pentru finanțarea proiectelor de apă și canal pentru că, implementarea lor, cu siguranță, va dermina atât dezvoltarea economico-sociala zonală, cât și imbunatatirea nivelului de confort al cetățenilor”, a transmis secretarul de stat Carmen Moraru.

,,Este un proiect așteptat de foarte mulți ani de tulceni și care acum a obținut fondurile europene pentru realizare” , declară primarul liberal, Ștefan Ilie.

Distribuie articolul