Primarul Ciprian Ciucu a anunțat deschiderea primei grădinițe construite de la zero în Sectorul 6

Primarul Ciprian Ciucu a anunțat deschiderea primei grădinițe construite de la zero în Sectorul 6

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat începerea activității de către copii și educatori la prima grădiniță construită de la zero în Sectorul 6.

”M-am dus de dimineață înainte de începerea orelor, fără surle și trâmbițe, fără părinți aduși pentru tăiatul panblicii și TV, să văd cum s-au mutat aici copiii din vechiul corp de grădiniță, care va intra în reabilitare. Supriza și bucuria celor mici li se citea pe fețe. Au descoperit săli de grupă spațioase, luminoase, cu mobilier modern, vestiare colorate, sală de mese, lifturi, săli multifuncționale, grupuri sanitare cu dușuri, și multe jucării.”, a precizat liberalul Ciprian Ciucu.

Clădirea are o suprafață utilă de 2.082 mp, este eficientă energetică, la standarde nZEB, cu panouri fotovoltaice și panouri solare, care vor asigura curentul electric, căldura și apa caldă.

Lucrările au început în aprilie 2021 și au costat 12,7 milioane de lei (bani de la bugetul local și din credite).

De asemenea, vechiul corp de clădire, construit în urmă cu 73 de ani, intră într-un amplu proces de consolidare și modernizare.

Liberalul Ciprian Ciucu a precizat că: ”Va fi refăcut tot, de la izolația pereților, acoperișului, podelelor și conductelor, până la schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, montarea instalațiilor de ventilație și a sistemelor de securitate în caz de incendiu. Clădirea va fi una eficientă energetic, va avea și ea panouri fotovoltaice, senzori de CO2 în clase, care măsoară calitatea aerului. Lucrările vor dura 9 luni și se ridică la 7,8 milioane de lei (bani de la bugetul local și din credite externe).”.

Sursă: Facebook Ciprian Ciuca

Leave a Comment