Primarul Ciprian Ciucu anunță finalizarea renovării și modernizării Grădiniței 274 din Militari

Primarul Ciprian Ciucu anunță finalizarea renovării și modernizării Grădiniței 274 din Militari

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu a anunțat finalizarea primei grădinițe noi din mandatul său. Lucrările au început în aprilie 2022 si respectă toate standardele, are toate avizele, inclusiv ISU.

Încă din martie 2021, am început construcția de la zero a trei grădinițe și a trei after-school-uri, prin Direcția de Investiții a Primăriei Sectorului 6. Iar anul anul trecut, am demarat șantierul pentru a ridica încă două after-school-uri, la Școlile 193 și 197.

S-a muncit mult, iar primele două unități de învățământ de stat sunt gata: corpul nou de grădiniță ridicat în incinta Grădiniței nr. 274 (Bd. Iuliu Maniu, nr. 11D) și after-school-ul de la Școala nr. 117 (str. Fabricii, nr. 22). Ambele sunt finaizate și urmează să fie dotate cu mobilier. În curând, cei mici vor începe aici activitățile.

Sunt clădiri moderne, eficiente energetic, practic primele la standarde nZEB, cu panouri fotovoltaice, sisteme inteligente de ventilație, bine protejate termic, care vor produce curent și vor baga în rețea.

Astfel că facturile la energie electrică vor scădea., a precizat liberalul Ciprian Ciucu.

În 2023, 7 gădinițe, școli și licee sunt în modernizare și reabilitare termică, pentru care s-au alocat 60 de milioane de lei: Școlile 117, 309, Liceul “Petru Poni” și Grădinițele “Paradisul Piticilor”, 170, 208, 230, 274.

În plus, continuă lucrările la Școala “Sf. Maria”, Școala “Constantin Păunescu”, Școala “Sf. Calinic de la Cernica”, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” și Colegiul Economic “Costin Kirițescu”, unde lucrările sunt aproape de final.

Sursă: Facebook Ciprian Ciucu

Leave a Comment