Primarul Ciprian Ciucu: Avem prima creșă construită de la zero în ultimii 46 de ani de către Primăria Sectorului 6

Ciprian S.
Primarul Ciprian Ciucu: Avem prima creșă construită de la zero în ultimii 46 de ani de către Primăria Sectorului 6

Ciprian Ciucu, primarul liberal al Sectorului 6, a anunțat finalizarea primei creșe construită de la zero în ultimii 46 de ani, de către Primăria Sectorului 6.

Creșa Îngerașii este prima din cartierul Crângași, aceasta se află pe Strada Rușețu 6A și este gata, chiar mai devreme decât termenul stabilit, iar săptămâna viitoare se va face recepția clădirii.

”În acest moment, se fac ultimele finisări, se montează ușile și mobilierul. În curând, își va deschide porțile pentru 135 de copii. Dar, pentru a primi autorizația de funcționare, trebuie să avem schema de personal completă.

Dedic o atenție deosebită infrastructurii școlare, dar și pentru cei mici, de vârstă antepreșcolară. Nu se mai construise o creșă de zeci de ani și este cerere foarte mare. Pe prima am finalizat-o. Dar continuăm!

Tocmai de aceea, echipa pe care am format-o la Direcția de Fonduri Externe a reușit să obțină finanțare de 28 de milioane de lei pentru ridicarea altor două creșe: una va fi în Militari, pe Bd. Iuliu Maniu 11B, iar alta în Drumul Taberei, pe Bd. Timișoara 89. Fiecare va putea primi câte 70 de copii.”, a anunțat primarul liberal Ciprian Ciucu.

Capacitatea este de 135 de prichindei cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, care nu sunt înscriși în acest moment la o altă creșă de stat. 30 de locuri sunt rezervate copiilor care provin din familii defavorizate, cu venituri mici, crescuți de un singur părinte, iar 15 locuri vor fi pentru copiii cu dizabilități.

URMĂTORUL PAS – ANGAJAREA PERSONALULUI:

  • 64 de persoane vor fi angajate la această creșă.

”Avem nevoie de educatori, puericultori, infirmiere, asistente medicale și personal administrativ (bucătari, administrator). Toate posturile vor fi scoase la concurs pe 3 ianuarie 2024, pe site-ul Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.”, a comunicat Primăria Sectorului 6.

DESPRE CREȘA ÎNGERAȘII:

Este o clădire cu demisol, parter și etaj, dotată la cele mai înalte standarde de calitate.

  • LA DEMISOL – (442 mp utili) se află spațiile tehnice, spălătoria, bucătăria, vestiarele pentru personal;
  • PARTERUL și ETAJUL 1 – au fiecare câte 900 mp. Găsim aici săli de joacă și dormitoare, grupuri sanitare speciale pentru prichindei, spații de așteptare pentru părinți, câte un cabinet medical și izolator, câte o o sală de luat masa cu o capacitate de două grupe, plus un oficiu unde mâncarea se aduce din demisol, cu un lift dedicat.
  • Creșa Îngerașii va funcționa de luni până vineri, între orele 08.00 și 17.00 și va fi administrată de DGASPC Sector 6, la fel ca cele trei creșe existente.

Sursă: Facebook Primăria Sectorului 6

Distribuie articolul