Primarul Ciprian Ciucu: Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a aprobat o finanțare rambursabilă de cca. 73 mil euro pentru construcția spitalului Sectorului 6

Ciprian S.
Primarul Ciprian Ciucu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a aprobat o finanțare rambursabilă de cca. 73 mil euro pentru construcția spitalului Sectorului 6

Primarul liberal al Sectorului 6, Ciprian Ciucu a anunțat că Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a aprobat o finanțare rambursabilă de cca. 73 mil euro pentru construcția spitalului Sectorului 6.

”Vestea pe care o țineam de mult a ajuns astăzi la maturitate. Avem banii pentru construcția spitalului Sectorului 6. Suntem primii din Europa Centrală si de Est al căror mare proiect de infrastructură va beneficia de instrumentul financiar Invest EU.

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a APROBAT în urmă cu câteva luni finanțarea construcției viitorului spital! Astfel, vom beneficia de o finanțare rambursabilă de cca. 73 mil euro. Dar vestea o dau abia astăzi, după ce am semnat contractul premergător, aferent garanției Invest EU.

Primul mare pas este facut: am semnat astăzi, 24 aprilie, la Paris, cu Tomáš Boček, Viceguvernatorul BDCE pentru Țările Beneficiare, un grant de 1.846.000 euro. Fondurile sunt nerambursabile și vor fi folosite pentru asistența tehnică. Acest proiect beneficiază de sprijinul Uniunii Europene, prin Platforma de Consiliere InvestEU.

Vă dați seama, dacă nu a fi un proiect foarte bun, nu ar fi trecut de grilele de evaluare ale BDCE și ale Comisiei Europene.

Acum, specialiștii din domeniul finaciar pot confirma că doar proiecte extrem de serioase, extrem de bine întocmite, primesc garanție din partea Comisiei Europene!!!

Ce înseamnă asta? Înseamnă ca nu statul român garantează pentru banii pe care îi vom lua pentru finanțarea spitalului, ci chiar Comisia Europeană, deci această sumă nu se adaugă la gradul de îndatorare a României! Ceea ce este foarte tare! Suntem printre primii 10 din Europa care beneficiază de acest nou instrument de garantare conceput de CE.

Eu nu vin cu machete, eu vin cu finanțarea, acest fapt este cea mai bună dovadă ca spitalul Sectorului 6 începe să treaca de la stadiul de promisiune, la cel de realitate. Avem terenul, avem studiul de fezabilitate, avem finanțarea, avem avem un proiect matur sa construim primul spital generalist din București, după Revoluție.”, a declarat edilul liberal Ciprian Ciucu.

Sursă: Facebook Ciprian Ciucu

Distribuie articolul