Primarul Dorin Lojigan: Noi perspective de dezvoltare economică și urbanistică pentru Municipiul Câmpia Turzii

Ciprian S.
Primarul Dorin Lojigan: Noi perspective de dezvoltare economică și urbanistică pentru Municipiul Câmpia Turzii

Dorin Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii, a anunțat noi perspective de dezvoltare economică și urbanistică pentru Municipiul Câmpia Turzii.

”Zilele trecute am participat la două evenimente foarte importante pentru relațiile multilaterale pe care municipiul nostru le poate dezvolta. Duminică, 12 noiembrie 2023, am participat la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, prilej cu care s-au discutat mai multe teme foarte importante pentru dezvoltarea regională a României, prin prisma atragerii de fonduri europene.

În cadrul reuniunii, am avut o serie de discuții cu domnul Emil Boc, primarul Municipiului Cluj Napoca, despre impactul pe care Municipiul Câmpia Turzii îl poate avea în evoluția județului Cluj, precum și despre reorganizarea teritorială, la nivel național.

De asemenea, am participat la Summitul Autorităților Publice Locale din România. La acest eveniment au fost prezenți primul ministru, președinții celor două Camere ale Parlamentului României, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, președintele Curții de Conturi, managerul de țară al Băncii Mondiale și, bineînțeles, președinții Asociației Orașelor din România și Asociației Comunelor din România.

Împreună cu partenerii am discutat despre politica de coeziune post-2020, implementarea fondurilor europene pentru regenerare urbană, o nouă viziune asupra administrației teritoriale din România, descentralizare, conectivitate și interoperabilitate în Administrația Publică Locală, precum și impactul pe care actualul context geopolitic extern în are asupra dezvoltării țării noastre.

Sunt convins că toate politicile și strategiile implementate vor conduce la o dezvoltare superioară, din punct de vedere urbanistic, teritorial și economic, pentru Municipiul Câmpia Turzii, în special în noul context SMART – ECO.”, a precizat edilul liberal Dorin Lojigan.

Sursă: Facebook Dorin Lojigan

Distribuie articolul