Primarul Emil Boc: 150 de arbori au fost plantați de copiii și tinerii din Cluj-Napoca în cadrul evenimentului „GREEN HEARTS: împreună prindem rădăcini”

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca a transimis că au fost plantați 150 de arbori de către copiii și tinerii din Cluj-Napoca în cadrul evenimentului „GREEN HEARTS: împreună prindem rădăcini”.

“Clujul Verde: 150 noi arbori au fost plantați, alături de copii și tineri, în parcul Detunata – în cadrul evenimentului de plantare „GREEN HEARTS: împreună prindem rădăcini”.

Felicitări tuturor!!

Peste 2500 arbori cu balot de dimensiuni mari au fost plantați până acum în cartierele orașului în sezonul de plantări toamnă 2022 – primăvară 2023, iar Primăria Cluj-Napoca continuă plantările. Urmărim să mai plantăm cel puțin încă 300 arbori în această primăvară, în funcție de condițiile meteorologice și stadiul vegetației. Realizăm plantări pe aliniamente stradale, la școli, grădinițe, în zone unde au fost realizate parcări în locul garajelor, în parcuri, în bazele sportive și alte spații verzi.

Mediul privat s-a alăturat și în acest an municipalității prin mai multe acțiuni comune de plantare. În ultimele săptămâni, Primăria a sprijinit desfășurarea evenimentului „Green Hearts: împreună prindem rădăcini” organizat de Beda Ecology Consulting și companiile partenere. În acest context s-au desfășurat acțiuni de plantare alături de tineri și de copii în parcul Detunata din cartierul Gheorgheni: prima activitate s-a desfășurat în 27 aprilie și au fost plantați 100 de copaci împreună cu studenții voluntari de la Facultatea de Mediu din cadrul UTCN – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, iar astăzi, 4 mai, alți 50 de molizi au fost plantați împreună cu 125 copii de la Grădinița „Micul Prinț”.

Clujul investește în dimensiunea verde, nepoluantă, plantările în tot orașul fiind doar unul dintre pașii cheie pe care îi facem pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, pentru a crea și extinde zonele verzi în oraș, în concordanță cu direcția verde europeană” a declarat primarul liberal pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Emil Boc

Leave a Comment