Primarul Emil Boc a fost speaker în cadrul Conferinței Urban Mobility Days organizată la Sevilia

Ciprian S.
Primarul Emil Boc a fost speaker în cadrul Conferinței Urban Mobility Days organizată la Sevilia

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a fost speaker în cadrul Conferinței Urban Mobility Days organizată la Sevilia.

”Am fost speaker în cadrul Conferinței, alături de Valentina Oriol, viceprimarul orașului Bologna, Italia și de alți oficiali europeni. Eveniment organizat de către Comisia Europeană, în parteneriat cu Președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene.

Am discutat cu doamna Comisar Adina Vălean aspecte privind finanțarea de către Comisia Europeană a autorităților locale și regionale in vederea implementării Strategiei europene de Mobilitate Urbană.”, a precizat edilul liberal.

În cadrul conferinței, liberalul Emil Boc a susținut mai multe idei, dintre care amintim:

  • Pentru Comitetul European al Regiunilor, tranziția verde nu este o alegere, ci o necesitate! În cele din urmă, toată poluarea este la nivel local!
  • Agenția Europeană de Mediu subliniază faptul că transportul urban este responsabil pentru 25 % din emisiile de gaze cu efect de seră din UE.
  • Un studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății a constatat că poluarea aerului în orașele europene duce la aproximativ 400.000 de decese premature în fiecare an.
  • Comitetul European al Regiunilor a considerat întotdeauna mobilitatea urbană drept unul dintre elementele-cheie ale politicilor UE în domeniul transporturilor și al coeziunii, iar acest lucru trebuie să se reflecte și în oportunitățile de finanțare.
  • Autoritățile locale și regionale solicită o majorare, în următorul Cadru Financiar Multianual, a cuantumurilor programelor și instrumentelor UE accesibile ca finanțare directă pentru autorități locale și regionale.

Sursă: Facebook Emil Boc

Distribuie articolul