Primarul Emil Boc: Cluj-Napoca în primele 10 orașe din Uniunea Europeană în privința creșterii calității vieții

Ciprian S.
Primarul Emil Boc: Cluj-Napoca în primele 10 orașe din Uniunea Europeană în privința creșterii calității vieții

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a participat la festivitatea de decernare a titlului pentru EU Mission Label – Climate Neutral & Smart Cities.

”În numele comunității noastre am primit la Valencia – Capitala Verde Europeană 2024, placheta EU Mission Label – Climate Neutral & Smart Cities – Misiunea Uniunii Europene pentru orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic.

Cluj-Napoca este recunoscut astfel ca lider la nivel european în ceea ce privește tranziția verde, alături de alte 9 orașe din cele 100 parte a Misiunii Comisiei Europene.”, a precizat edilul liberal Emil Boc.

Cele 10 orașe care au primit EU Mission Label sunt:

  • Klagenfurt (Austria),
  • Sønderborg (Danemarca),
  • Mannheim (Germania),
  • Cluj-Napoca (România),
  • Madrid, Valencia, Valladolid, Vitoria-Gasteiz, Zaragoza (Spania),
  • Stockholm (Suedia).

”În mesajul transmis în cadrul evenimentului de la Valencia am subliniat că această prestigioasă recunoaștere este un semn al puterii unității în orașul nostru, un simbol al capacității noastre de a lucra împreună – administrație publică, societate civilă, industrie, mediul academic și cetățeni.

Această etichetă nu este doar un titlu, este o responsabilitate de a ne continua munca pentru un viitor mai verde și un viitor mai bun pentru toți.

Și nu în ultimul rând, am subliniat că această etichetă este și un simbol al atractivității modului de viață european. Transmite un mesaj tuturor oamenilor din Europa, anume că Europa este soluția, nu cauza problemelor noastre. Așadar, doar împreună, în Europa, avem o soluție la toate problemele noastre.”, a declarat liberalul Emil Boc.

Sursă: Facebook Emil Boc

Distribuie articolul