Primarul Emil Boc: Clujul în rândul primelor 10 orașe din Uniunea Europeană

Ciprian S.
Primarul Emil Boc: Clujul în rândul primelor 10 orașe din Uniunea Europeană

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că în prezența Comisarului European, Maroš Sefcovic, vicepreședinte al Comisiei Europene, orașul Cluj-Napoca a primit EU Mission Label – Climate Neutral & Smart Cities.

”Azi, dintr-un total de 100 orașe înscrise în competiție, 10 au primit acest Titlu. În anul 2022, Municipiul Cluj-Napoca a fost selectat în cadrul Misiunii Comisiei Europene „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, asumându-și direcția clară de accelerare a neutralității climatice.

Obiectivele privind tranziția verde au fost transpuse în documentele CCC – Climate City Contract, care au fost înaintate spre evaluare către Comisia Europeană în luna martie a acestui an.

În urma procesului de revizuire a documentelor depuse, Comisia Europeană a validat Planul de Acțiune Climatică Cluj-Napoca 2030, iar Municipiul Cluj-Napoca a primit eticheta Misiunii.„EU Mission Label” este o recunoaștere a eforturilor orașului de a gândi un plan complex pentru tranziția verde și o validare a acțiunilor și proiectelor pe care municipalitatea clujeană le derulează.

Eticheta Misiunii are rolul de a facilita accesul Municipiului Cluj-Napoca la finanțările europene, naționale și regionale, dar și la investițiile private.”, a precizat edilul liberal al Clujului.

Sursă: Facebook Emil Boc

Distribuie articolul