Primarul Emil Boc: Forumul de Securitate Cibernetică în Energie desfășurat la Cluj-Napoca

Ciprian S.
Primarul Emil Boc: Forumul de Securitate Cibernetică în Energie desfășurat la Cluj-Napoca

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că Forumul de Securitate Cibernetică în Energie a fost organizat la Cluj-Napoca.

”Realitatea actuală ne arată că putem fi la doar câteva click-uri distanță de un dezastru cibernetic; într-adevăr, atacurile de acest fel s-au diversificat, au devenit parte a conflictelor prezentului și viitorului, vorbim acum de războaie hibride, motiv pentru care trebuie să fim pregătiți și să ne dezvoltăm o cultură a securității cibernetice.

Am subliniat aceste lucruri în mesajul transmis în deschiderea Forumului de Securitate Cibernetică în Energie, eveniment care se desășoară la Cluj-Napoca perioada 24-25 noiembrie. În acest cadru sunt prezentate măsurile implementate la nivel național pentru a oferi cetățenilor români cele mai bune garanții de securitate cibernetică, pentru ca viața fiecăruia dintre noi să se poată desfășura normal.

Principalele avantaje competitive ale României și sigur, ale Clujului, sunt infrastructura și resursa umană bine pregătită – avem o generație excepțională de talente în domeniul inovării, IT-ului, securității cibernetice, iar la București avem o agenție europeană în domeniul securității cibernetice. Am încredere că avem capacitatea de a ne adapta la dezvoltarea digitală, iar în ceea ce privește securitatea că cel mai important este să fim pregătiți.”, a precizat edilul liberal Emil Boc.

Sursă: Facebook Emil Boc

Distribuie articolul