Primarul Emil Boc s-a întâlnit cu liderii de tineret din Ucraina pentru a discuta despre democrație, libertate și pace pe teritoriul Europei

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca a avut o întâlnire cu liderii de tineret din Ucraina pentru a discuta despre democrație, libertate și pace pe teritoriul Europei.

“Bun venit la Cluj-Napoca tinerilor ucraineni.

Întâlnire cu lideri de tineret din Ucraina despre democrație, libertate și pace pe teritoriul Europei.

Am fost prezent astăzi la Universitatea Babeș-Bolyai alături de 60 de tineri, lideri ai unor organizații de tineret din Ucraina, inclusiv din orașe precum Mariupol, Dnipro, Kiev, care au fost ocupate și bombardate de armata rusă. Întâlnirea s-a concentrat pe importanța democrației, a libertății, despre marea familie a Europei și valorile europene.

Suportul pentru Ucraina nu este sprint, ci un maraton. Iar solidaritatea și empatia arătată de comunitatea clujeană pentru ucrainenii este extraordinară, fapt recunoscut și apreciat de reprezentanții ucraineni.

În acest context am prezentat orașul nostru, evoluția Clujului și în special importanța educației, calitatea actului educational, mediul academic și universitățile fiind avantaje competitive esențiale.

Ucraina este un model pentru noi toți prin acțiunile de curaj de care dau dovadă de când a început războiul, când nimeni nu a crezut ca poate rezista mai mult de o săptămână. Europa continuă sprijinul pentru Ucraina și putem spune că deja fac parte din Uniunea Europeană prin valorile pe care le împărtășim.

Liderii de tineret din Ucraina au călătorit în orașe din întreaga Europă, precum Bruxelles, Varșovia, Luxemburg, Strasbourg, Bonn, Viena, au avut întâlniri cu conducerea Comisiei Europene, NATO, Consiliului Europei, guverne naționale și locale din UE, precum și cu cetățeni, studenți și ONG-uri care au fost active în susținerea ajutorului umanitar pentru Ucraina și pentru ucrainenii din străinătate.

Punctul final al acestei călătorii este la Cluj-Napoca, pentru a-și arăta profunda apreciere pentru solidaritatea incredibilă arătată de clujeni și de români – și pentru a consolida împreună colaborarea și parteneriatul pe termen lung” a declarat primarul liberal pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Emil Boc

Leave a Comment