Primarul Florin Oancea a anunțat amplasarea statuii care o reprezintă pe Regina Maria a României în Centrul Istoric al Devei

Ciprian S.
Primarul Florin Oancea a anunțat amplasarea statuii care o reprezintă pe Regina Maria a României în Centrul Istoric al Devei

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, a anunțat că în Centrul Istoric al Devei, în zona Palatului Administrativ, în apropierea Parcului Cetate, a fost amplasată statuia care o reprezintă pe Regina Maria a României.

Inițiativa realizării și amplasării acestei statui este a Primăriei Municipiului Deva.

”Statuia Reginei Maria amplasată la Deva este realizată din bronz și are o înălțime de 5 metri, cu tot cu soclu, iar postamentul este placat cu piatră naturală de tip Vratza. Pe fiecare fațetă a soclului, artistul plastic a realizat câte un basorelief ornamental din bronz, cu scene reprezentative din viața Reginei.

Reamintim că statuia a fost realizată de artistul plastic Ștefan Bințințan, sculptor din municipiul Alba Iulia care a câștigat concursul de soluții organizat de administrația publică locală pentru realizarea statuii reprezentând pe Regina Maria a României.

Sunt convins că statuia Reginei Maria va fi un obiectiv important de interes turistic și nu în ultimul rând, un crâmpei din istoria poporului român pe care trebuie să o prețuim cu toții.”, a transmis edilul liberal Florin Oancea.

Sursă: Facebook Florin Oancea

Distribuie articolul