Primarul Florin Oancea a anunțat finalizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului 60 de pe Aleea Streiului din municipiul Deva

Ciprian S.
Primarul Florin Oancea a anunțat finalizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului 60 de pe Aleea Streiului din municipiul Deva

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, a anunțat finalizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului 60 de pe Aleea Streiului.

În 31 octombrie 2023, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de reabilitare termică a blocului 60 de pe Aleea Streiului din municipiul Deva.

Principalele lucrări care au fost executate sunt: izolarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare, închideri de balcoane cu tâmplărie termoizolantă, termo-hidroizolarea terasei, respectiv termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, izolare termică a planșeului peste subsol, înlocuire lifturi.

Lucrările de creștere a eficienței energetice a acestui bloc au fost finanțate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, iar obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 60 de pe Aleea Streiului din municipiul Deva, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020, de a reduce consumul de energie.

Valoarea contractului de finanțare pentru acest proiect este de 2.989.216,42 lei (peste 600.000 euro).

”Așteptăm asociațiile de proprietari să se înscrie în programul de finanțare destinat creșterii eficienței energetice a blocurilor de locuit. Anveloparea blocurilor din Deva este o prioritate pentru administrația publică locală care și-a propus ca un număr cât mai mare de blocuri de locuințe să beneficieze de finanțare prin programele de creștere a eficienței energetice.”, a declarat edilul liberal al Municipiului Deva.

Sursă: Facebook Florin Oancea

Distribuie articolul