Primarul Florin Oancea: Locul de joacă din Parcul ”Cetate” Deva va fi complet modernizat

Ciprian S.
Primarul Florin Oancea: Locul de joacă din Parcul ”Cetate” Deva va fi complet modernizat

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, a anunțat că locul de joacă din Parcul ”Cetate” Deva va fi complet modernizat.

”Constructorul a început lucrările pentru reabilitarea locului de joacă din Parcul ”Cetate” Deva. Au fost dezafectate vechile echipamente și se lucrează la decopertarea stratului vegetal, se realizează săpături, terasamente, turnare suprafață elastică de protecție etc.

Noul loc de joacă va avea montate mai multe echipamente: un complex de joacă modern care oferă o gamă diversificată de activități, un complex de joacă pentru copii cu dizabilități, diferite tipuri de leagăne pentru copii mici și copii mari, inclusiv leagăne pentru copii cu dizabilități, balansoare, figurine pe arc, echipamente muzicale, coșuri de gunoi, bănci stradale.”, a transmis edilul liberal Florin Oancea.

Valoarea totală a lucrărilor și dotarea parcului cu echipamente de joacă și mobilier urban se ridică la 895.009, 57 lei fără TVA. Investiția este finanțată din bugetul local al municipiului Deva.

”Noul loc de joacă va avea inclusă o zonă de educație rutieră compusă din benzi de circulație, mașinuțe, semafoare, indicatoare rutiere, treceri de pietoni etc. Aceasta va putea fi utilizată și de către unitățile de învățământ devene pentru ore de educație rutieră în aer liber.

Locul de joacă din Parcul ”Cetate” Deva dar și celelalte din oraș sunt înființate de administrația publică locală pentru distracția dar și siguranța copiilor noștri.Vom continua modernizarea locurilor de joacă existente în municipiul Deva și înființarea altora pentru a oferi o alternativă cât mai sigură pentru activitățile în aer liber.”, a declarat primarul Municipiului Deva, Florin Oancea.

Sursă: Facebook Florin Oancea

Distribuie articolul