Primarul Gheorghe Valentin Rotar a semnat contractul privind construirea Centrului de zi de asistență și recuperare

Denis

Gheorghe Valentin Rotar, primarul Municipiului Blaj, a semnat contractul privind construirea Centrului de zi de asistență și recuperare.

„Înființarea unui „Centru de zi de asistență și recuperare, cu echipă mobilă de îngrijire la domiciliu, pentru persoane vârstnice din Municipiul Blaj” va fi finanțată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin „Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) / Componenta C13 – Reforme Sociale / Investiția I4 Crearea unei rețele de centre de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice.

Valoarea totală a proiectului este de 7.256.820,78 lei (inclusiv TVA) și va fi suportată integral de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, contribuția de la bugetul local fiind zero.”, transmite Gheorghe Valentin, primarul Municipiului Blaj

„Centrul va funcționa într-o clădire nou construită, cu parter și etaj, în suprafață desfășurată de 500 de mp, situată pe strada Alexandru Borza, nr. 58. Capacitatea acestuia va fi de 75 de persoane: 50 de persoane vor beneficia de servicii în cadrul centrului de zi, iar 25 de persoane în cadrul componentei serviciilor îngrijire la domiciliu acordate de echipa mobilă.”, declară Gheorghe Valentin.

Serviciile oferite de centrul de zi sunt următoarele:

  • îngrijire, hrănire și igienă corporală;
  • supravegherea/menținerea/ameliorarea stării de sănătate;
  • servicii de integrare/reintegrare socială;
  • servicii de reabilitare/recuperare funcțională;
  • menținerea/ameliorarea autonomiei psihice.

Sursa: Facebook Gheorghe Valentin Rotar

Distribuie articolul