Primarul Ioan Turc: 427 noi locuri de parcare în Municipiul Bistrița

Constantinescu Denisa

Ioan Turc, primarul Municipiului Bistrița, a anunțat că au fost votate planurile urbanistice zonale pentru 427 noi locuri de parcare în Comisia Tehnică pentru Amenajarea Teritoriului și Urbanism.

“Orașul are nevoie de un mare număr de parcări rezidențiale și nerezidențiale, în condițiile în care, prin proiectele de mobilitate, numărul acestora se diminuează considerabil. Din păcate pentru cetățeni, vechea administrație nu a propus niciun proiect pentru amenajarea de noi locuri de parcare. De aceea, derulăm o serie de proiecte fără precedent de edificare de parcări îndeosebi etajate, în diferite zone din municipiu. O parte dintre aceste edificii se pot construi prin autorizare directă, iar pentru altele este nevoie, conform legii, de întocmirea unor documentații de urbanism. Este cazul și al viitoarelor parcări de pe strada Crinilor și de pe Aleea Clopoțeilor.

Astăzi, în ședința CTATU, au fost avizate favorabil planurile de urbanism zonal pentru proiecte prevăzute în cele două locații. Primul amplasament, cel de pe strada Crinilor, se află într-unul din cele mai aglomerate zone din oraș. Aici se va construi o parcare cu 309 locuri, dintre care 239 în incintă și 70 la sol. Față de cele 77 de locuri existente, noua situație pe care o propunem oferă un număr de locuri de parcare de patru ori mai mare. Clădirea va fi compusă din S+P+2E, iar cel mai înalt punct nu va depăși 12m de la nivelul solului. Pentru o integrare cât mai bună în cadrul construit preexistent, toate laturile clădirii vor fi înierbate (grădini verticale). Va fi amenajat și un nou loc de joacă, la standarde actuale.

Pentru viitoarea parcare de pe Aleea Clopoțeilor, care, de asemenea, va deservi o altă zonă deficitară pe această componentă, soluția propusă suplimentează numărul de locuri de parcare de la 54 la 118. Configurația terenului și vecinătățile permit amenajarea unei parcări în regim de înălțime S/D + P.

Continuăm efortul de realizare de noi locuri de parcare prin identificarea de terenuri, realizarea de documentații și derularea procedurilor pentru execuția propriu-zisă.

În acest sens, precizez faptul că, pentru prima parcare etajată din Bistrița, ce va fi construită pe strada Vasile Lupu, a fost inițiată procedura de atribuire pentru realizarea proiectului tehnic și de execuție” a declarat primarul liberal pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook Ioan Turc
Distribuie articolul