Primarul liberal al municipiului Tulcea Ștefan Ilie susține modificarea legislației În sensul de a fi aspru pedepsiți cei care construiesc ilegal

Badila Antonia

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie declară că este de acord cu modificarea legislației, În sensul de a fi aspru pedepsiți, interzise, prevenite, construcțiile ilegale.

„Sunt total de acord cu modificarea legislației, În sensul de a fi aspru pedepsiți, interzise, prevenite, astfel de construcții. Ele pun În pericol viața şi fac insuportabil un oraş pentru a trăi În viitor În el, Îl Îngrămădesc, distrug utilitățile publice. Nimic nu mai poate face față unor construcții În neştire, ale căror autorizații au fost date cu ochii Închişi.

La un moment dat, sistemul de alimentare cu apă nu mai are presiune, sistemul de canalizare nu mai poate duce toate dejecțiile, iar cel al apelor pluviale este supraÎncărcat pentru că nu mai sunt spații verzi şi locuri În care apa să se scurgă În mod natural. Nici curentul electric sau gazul nu mai poate face față consumului exagerat ca urmare a faptului că a mai apărut o construcție fără să se respecte toate avizele, acordurile şi documentațiile tehnice”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

În ceea ce priveşte construcțiile ilegale, soluțiile sunt intrarea În legalitate, dacă Planul Urbanistic permite, sau demolarea.

„În momentul În care ceri un aviz, instituția care Îl emite trebuie să spună dacă În zonă face sau nu față apa, energia electrică sau gazul şi trebuie făcute intervenții pentru mărirea capacității. Din păcate, acest lucru s-a Întâmplat şi la noi foarte mult şi de aceea plângem foarte mult astăzi că nu avem spații verzi suficiente sau că În locul acestora s-au construit nişte blocuri, că nu mai avem unde pune maşinile, că atunci când plouă torențial se strânge apa şi că există foarte multe presiuni În aşa fel Încât să poți da aceste certificate de edificare.

Soluțiile sunt două, respectiv intrarea În legalitate dacă Planul Urbanistic permite şi dacă În urma expertizelor clădirea şi-a adus Îmbunătățire pentru a putea fi legală, sau demolarea. Din păcate, este extraordinar de greu când ai făcut un bloc şi ai vândut apartamente şi trebuie să Îi spui unui cetățean că acolo unde a cumpărat trebuie să fie demolat”, a precizat Ştefan Ilie.

Obiectivele aflate În construcție În prezent În municipiu sunt autorizate, susține edilul.

„Acolo unde se construieşte la momentul actual sunt lucrări autorizate. Noi am oprit cea mai  mare parte a lucrărilor care nu sunt legale, pentru că este imposibil să le vezi pe toate, deoarece legea nu face distincție Între un bloc cu 10 etaje sau o magazie În spatele casei. Se mai Întâmplă şi astăzi să se facă presiuni şi pleacă oamenii Înțelegând sau Înjurându-mă În gând că nu am putut să le dau ceea ce doreau, iar soluția cea mai simplă este să intre În legalitate”, a afirmat Ştefan Ilie.

Sursa: ziaruldelta.ro

Distribuie articolul