Primarul Matei Cristian: Procesul de amenajare a sălii de joc a Turda Arena este în desfășurare

Constantinescu Denisa

Matei Cristian, primarul Municipiului Turda, a anunțat că procesul de amenajare a sălii de joc a Turda Arena este în desfășurare și se fac progrese importante.

“Se montează pardoseala sportivă în sala de joc de la Turda Arena.

Vă informăm că procesul de amenajare a sălii de joc a Turda Arena este în desfășurare și facem progrese importante! Astăzi, a început montajul pardoselei în sala de joc, un pas esențial pentru finalizarea lucrărilor.

Această etapă necesită mai multe straturi de materiale special concepute, iar ieri s-a montat folia izolantă ca barieră de vapori, asigurând protecția adecvată. De asemenea, a fost montat primul substrat elastic, care va contribui la confortul și siguranța sportivilor în timpul competițiilor. Astăzi, lucrările continuă cu montarea celui de-al doilea strat al substratului elastic, pentru a completa structura optimă a pardoselii. Alegerea și instalarea unei pardoseli adecvate pentru o sală de sport sunt aspecte cruciale, deoarece trebuie să îndeplinească mai multe criterii importante:

Siguranța și confortul sportivilor sunt prioritare în proiectarea sălii noastre. Pardoseala aleasă va asigura o suprafață adecvată pentru desfășurarea activităților sportive, minimizând riscul de accidente și oferind un mediu confortabil.

Durabilitatea este un aspect esențial. Pardoseala trebuie să fie rezistentă în fața uzurii, să reziste la frecarea intensă a picioarelor și a echipamentelor sportive, astfel încât să poată servi pe termen lung.

Reducerea zgomotului este un alt beneficiu important pe care îl oferă o pardoseală adecvată. Suntem conștienți că un nivel ridicat de zgomot poate afecta calitatea jocului, așadar ne asigurăm că pardoseala contribuie la reducerea zgomotului generat în timpul competițiilor.

Absorbția șocurilor este un aspect esențial pentru a proteja sportivii împotriva leziunilor. Pardoseala aleasă va fi capabilă să absoarbă șocurile și impactul generat în timpul mișcărilor intense și să ofere un nivel adecvat de elasticitate.

Pardoseala nu va diminua forța de impact la loviturile cu mingea. A fost ales un material care să permită o respingere optimă a mingii, astfel încât sportivii să poată beneficia de condiții excelente de joc.

Nu în ultimul rând, aspectul estetic al pardoselii este important pentru a crea o atmosferă plăcută și pentru a fi în concordanță cu sportul practicat în această sală polivalentă modernă” a declarat primarul liberal pe pagina sa de Facebook.

Sursă: Facebook Matei Cristian

Distribuie articolul