Primarul municipiului Giurgiu Adrian Anghelescu a participat la conferința de lansare a Programului Interreg VI A România-Bulgaria

Badila Antonia

Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, împreună cu un reprezentant al Direcției Programe Europene din cadrul aparatului de specialitate a participat la conferința de lansare a Programului INTERREG VI – A România-Bulgaria.

,,Conferința se organizează la Constanța de către Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru Granița România-Bulgaria (BRCT Călărași), în calitate demSecretariat Comun pentru Programul Interreg VI-A România – Bulgaria.

Programul INTERREG VI-A România-Bulgaria, cu un buget total de 207 milioane de euro, a fost aprobat de către Comisia Europeană în data de 30 noiembrie 2022 și susține dezvoltarea regiunii prin prioritățile de finanțare: O regiune bine conectată, O regiune mai verde, O regiune educată și O regiune integrată.

Programul reiterează opțiunea României și a Bulgariei în vederea continuării cooperării transfrontaliere, reprezentând, în același timp, o oportunitate pentru rezolvarea problemelor comune.

Conferința de lansare va marca o etapă importantă a noului Program.”, transmite primăria Giurgiu pe pagina de Facebook.

Distribuie articolul