Primarul municipiului Tulcea Ștefan Ilie: Se construiesc 2 centre de recuperare și de zi pentru persoanele cu dizabilități

Badila Antonia

Primăria municipiului Tulcea, prin Direcția de asistență și protecție socială , a obținut finanțare europeană pentru construirea a două centre dedicate persoanelor cu dizabilități.

,,Centrul de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Mihail” – serviciu social care oferă intervenții specializate pentru recuperarea neuromotorie a persoanelor cu dizabilitati.

Valoare: 3.795.553,20 lei cu TVA (aproximativ 753.110 Euro)

2. Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Gavril” – serviciu social în cadrul căruia se vor desfășura activități de informare şi consiliere socială, consiliere psihologică, educație pentru sănătate, abilitare şi reabilitare, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, dezvoltarea abilităților lucrative, pregătirea pentru angajarea în muncă şi sprijin pentru menținerea locului de muncă, integrare şi participare socială şi civică.

Valoare: 3.828.692,88 lei cu TVA (765.738 Euro)

Peste 1.500.000 Euro, fonduri europene din PNRR, vor fi investiți în construirea a două centre pe Str. Spitalului, în zona Secției DIAP, pe o suprafață totală de 2517 mp, pe care Municipiul Tulcea a dat-o în administrare Direcției de Asistență și Protecție Socială, și care vor avea săli de fizioterapie, de tratamente, de kinetoreapie, de masaj, de dezvoltare a abilităților lucrative, pentru activități de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, cabinete medicale, dotări și utilități, spații pentru activități de socializare sau de petrecere a timpului în aer liber.

Mulțumesc tuturor colegilor care și-au dat aportul pentru obținerea acestor finanțări nerambursabile deosebit de importante!”, declară primarul municipiului Tulcea Ștefan Ilie pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul