Primarul Vergil Chițac a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța”

Badila Antonia

Primarul municipiului Constanța Vergil Chițac a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța”, depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Măsura de investiții 3 – Dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaze, flexibile și de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea reducerii nivelului de dioxid de carbon din atmosferă.

,,Constanța, primul oraș din țară cu CET nou finanțat prin PNRR

Din nou vești foarte bune. Astăzi, la Palatul Victoria, în prezența domnului premier Nicolae Ionel Ciucă și a domnului ministru al Energiei, Virgil Popescu, am semnat contractul de finanțare pentru construirea unui nou CET pentru încălzirea centralizată a orașului nostru.

Este o mare realizare a întregii echipe de la Primăria Constanța, care vine în completarea obținerii finanțării pentru rețeaua termică de transport si distribuție. Valoarea totală a proiectului este de 742,9 milioane de lei, din care cofinanțarea este de 193,8 milioane de lei”, declară primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Sursa: PNL Constanța

,,Noua investiție va avea implicații pozitive dintre cele mai diverse în viața orașului:

– economice, prin reducerea semnificativă a consumului de combustibili, a costurilor și cheltuielilor de operare;

– sociale, prin sporirea confortului termic și creșterea accesibilității populației la sistemul centralizat de încălzire;

– de mediu, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (CO2), reducerea consumului de energie primară și, automat, reducerea poluării”, conchide acesta.

Distribuie articolul