Primul inel ciclabil din municipiul Roman devine realitate: contractul de finanțare prin PNRR a fost semnat de primarul Leonard Achiriloaei

Primul inel ciclabil din municipiul Roman devine realitate. Primarul Leonard Achiriloaei a semnat contractul de finanțare prin PNRR de realizare a pistei de biciclete ce va străbate mai multe străzi importante ale orașului.

Leonard Achiriloaei: „Proiectul, care se întinde pe o lungime de aproximativ 4,3 km este destinat să faciliteze circulația bicicliștilor și să încurajeze o viață sănătoasă și activă în comunitate. Potrivit specificațiilor, pista de biciclete va începe pe strada Mihai Viteazu, urmând apoi Bulevardul Roman Mușat până în strada Aviatorilor, apoi strada Roman-Vodă, Bulevardul Republicii și strada Primăverii, până la întâlnirea cu strada Mihai Viteazu (sens giratoriu spre Luțca). Acest traseu a fost ales astfel încât să permită evitarea traficului aglomerat al orașului”.

„Urmează ca, începând de săptămâna viitoare, să avem întâlniri de lucru aplicate pe marginea acestui proiect, în care să ne consultăm cu specialiști în domeniul tehnic și bineînțeles, cu cei care utilizează frecvent transportul velo”, a spus liberalul.

Consider că realizarea primului inel ciclabil în municipiul Roman este un pas important pe care îl facem spre o comunitate mai sănătoasă și mai durabilă. Acesta va fi folosit de bicicliști de toate vârstele și abilitățile, precum și de persoanele care doresc să se deplaseze în mod activ și sănătos”, a transmis edilul.

sursă: Leonard Achiriloaei, Facebook

Leave a Comment