Proiect de extindere a sistemului de apă și canalizare în județul Iași: Consiliul Județean investește 56 de milioane de lei pentru asigurarea accesului la apă și apă uzată

Costel Alexe, Președintele CJ Iași, a efectuat o vizită de lucru pe șantierul de extindere a sistemului de apă și canalizare de pe Axa 1 Iași – Popricani. Aceste lucrări fac parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, finanțat prin POIM.

  • Costel Alexe, Președintele CJ Iași, a efectuat o vizită de lucru pe șantierul de extindere a sistemului de apă și canalizare din județul Iași.
  • Lucrările fac parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, finanțat prin POIM.
  • Investiția în acest proiect se ridică la peste 56 de milioane de lei fără TVA.
  • Se construiește o conductă de aducțiune de apă potabilă Lețcani – Popricani – Moimești, cu o lungime de peste 16 km.

Investiție de 56 milioane lei

În prezent, proiectul se află la un stadiu de execuție de 85%, la doar un an de la semnarea contractului. Cu o investiție majoră de peste 56 de milioane de lei fără TVA, acest proiect va contribui la construirea unei conducte de aducțiune de apă potabilă Lețcani – Popricani – Moimești, având o lungime de peste 16 km, precum și la realizarea unei noi stații de pompare a apei.

Totodată, în comuna Popricani se construiește o gospodărie de apă ce va include rezervoare, o stație de pompare și o stație de clorinare. De asemenea, se va înființa o rețea de alimentare cu apă cu o lungime de peste 10 km și o rețea de canalizare apă menajeră cu o lungime de aproape 30 de km, la care se vor adăuga 13 stații noi de pompare apă uzată în localitățile Popricani, Moimești, Vânători și Vulturi.

Stadiul de execuție a ajuns la 85%

Județul Iași primește cea mai mare sumă alocată din fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată, asigurând astfel cetățenilor accesul la această resursă vitală. Președintele CJ, Costel Alexe, a declarat: “Contractul a fost semnat acum un an, iar astăzi suntem la un stadiu de execuție de 85%. Vorbim de o investiție majoră de peste 56 de milioane de lei fără TVA prin care se construiește o conducta de aducţiune de apă potabilă Lețcani – Popricani – Moimești, în lungime de peste 16 km, precum și o nouă staţie de pompare a apei”.

„De asemenea, în comuna Popricani se construiește o gospodărie de apă ce va include rezervoare, o staţie de pompare şi o staţie de clorinare. Se înființează o reţea de alimentare cu apă cu o lungime de peste 10 km şi o reţea de canalizare apă menajeră cu o lungime de aproape 30 de km, la care se vor adăuga 13 staţii noi de pompare apă uzată în localitățile Popricani, Moimeşti, Vânători şi Vulturi. Împreună cu Apavital și reprezentanții autorităților locale, ne vom asigura în continuare de buna implementare a acestor proiecte”, a transmis liberalul.

sursă: Consiliul Județean Iași, Facebook

Citește și Consiliul Județean Iași primește șase oferte pentru contractul de reabilitare și modernizare a Filarmonicii Moldova Iași

 

Leave a Comment